HTML

bing

Friss topikok

Linkblog

Bing vs. Google vs. Yahoo

2009.08.05. 09:44 C. R . M

 

A Bing látványos háttérrel színesíti kezdőlapját, míg a Google megmaradt az elegáns fehérnél. A Yahoo többet kíván nyújtani egy keresőmotornál, inkább a szörfözés kiindulópontjaként próbál szolgálni.

Ami az egyszerű keresési eredményeket illeti, a Google és a Yahoo már nem szorul bemutatásra. A Bing két fő részre osztja a találatokat. A bal oldali panelban a gyors, a középső oszlopban pedig a logikusan kategorizált eredményeket láthatjuk.

Ha zenei tartalomra keresünk, a Yahoo rögtön felkínálja a Yahoo Media Playert, így egy kattintással nézhetjük vagy hallgathatjuk is a muzsikát. A Bing is lehetőséget nyújt egy kis videóelőzetes megtekintésére. A Google az előbbiekkel szemben nem játssza le a médiatalálatokat, de linkek tömkelegét kínálja fel.


Össze lehet hasonlítani a konkrét videókeresőt is. Mindhárom keresőmotor kiírja a talált mozgóképek hosszát, dátumát, stb. Ha ezekre rákattintunk, a Bing felül, a Google jobb oldalt, a Yahoo pedig alul jeleníti meg a videót, bár a Yahoo bizonyos oldalak tartalmát nem játssza le.

 

Ha például repülőjegy vagy szálláslehetőségek áráról kívánunk érdeklődni, a Bing Travel táblázatban kínálja fel a legolcsóbb eredményeket, de a Yahoo is szolgál hasonló opcióval. A Google nem rendelkezik külön szolgáltatással e téren. Összességében a Bing viszi a pálmát.

Internetes vásárlás esetén a Yahoo mutatta a legjobb eredményt, hiszen nagyszerűen összefoglalja az árakat, a megtakarítást, emellett pedig fogyasztói véleményeket és termékspecifikációkat is mellékel.

A lokális keresések témakörében az éttermi találatokhoz a Yahoo és a Google egyaránt mutat egy pontos térképet, osztályozást, de a Yahoo még árinformációkat is. A Bing egy kicsit mélyebbre ássa magát az eredményeket illetően, hiszen az értékelésbe a hely atmoszféráját és részletes leírását is bevonja.

A térképkeresés terén a Google Maps egyértelműen tarolt a Street Viewsnak hála.

A Bing béta-verziójából még nem sikerült kicsalni a fent említett hasznos funkciókat, de kíváncsian várjuk a fejleményeket.

 

Ezen felül remek a bing-vs-google.com [1] oldal, ami a két részre osztott képernyőn párhuzamosan adja egy keresőkifejezésre a kétféle találati listát.

Szólj hozzá!

Címkék: google yahoo vs bing

A bejegyzés trackback címe:

https://bing.blog.hu/api/trackback/id/tr211289848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása